AirConnect: Cunoașteți noua companie aeriană românească și oamenii din spatele ei

AirConnect, cea mai nouă companie aeriană din România, a anunțat recent lansarea zborurilor regulate atât pe rute interne, între București, Baia Mare, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș, cât și externe, din București și Cluj, către Budapesta. În spatele acestei companii se află o serie de acționari cu experiență în aviație, turism și imobiliare.

Tudor Constantinescu, fost pilot și director comercial al Blue Air, a înființat AirConnect în anul 2022 și deține 15,38% din acțiunile companiei. Dorin Ivașcu, proprietarul Aeroportului Tuzla și al Romanian Airport Services, cea mai mare firmă de manevrare de bagaje din România, deține prin intermediul Regional Air Suport 15,39% din acțiuni.

Alți investitori în AirConnect includ Florin Necula, fost director tehnic al TAROM, care deține 15,39% din acțiuni, Alin Crețu, președinte al Asociației Transportatorilor de Marfă din Bucovina și proprietar al grupului de companii AC Mobile Group, cu 15,39% din acțiuni, și Cosmin Adrian Pop, om de afaceri din Târgu Mureș, proprietarul Hotelului Cocoșul de Aur și al dezvoltatorului imobiliar Romur SA, care deține 15,38% din acțiuni.

Agenția de turism Karpaten și Spark Capital Systems completează acționariatul companiei, cu 15,38%, respectiv 7,69% din acțiuni.

Compania și-a propus să devină prima opțiune de zbor pentru pasagerii din sud-estul Europei și lucrează activ la diversificarea rutelor. Peste trei luni, AirConnect va opera noi zboruri special pentru sezonul estival, iar din toamnă, lista destinațiilor interne și externe va fi extinsă.

Cu un mix de experiență în aviație, turism și imobiliare și o strategie de diversificare a rutelor, AirConnect se pregătește să devină un jucător important pe piața aeriană românească și să ofere pasagerilor conexiuni sigure, rapide și confortabile la prețuri avantajoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *