Avion Tarom aterizează de urgență la Istanbul după o alertă falsă cu bombă

Un avion TAROM care efectua zborul Tel Aviv-București a fost nevoit să aterizeze de urgență pe Aeroportul din Istanbul vineri dimineața, ca urmare a unei amenințări cu bombă care s-a dovedit ulterior a fi falsă, conform informațiilor furnizate de compania aeriană națională.

„TAROM anunță că, din cauza unei alerte privind prezența unei bombe la bord, avionul care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de comandantul de zbor, care respectă procedurile standard pentru astfel de situații”, se menționează într-un comunicat al companiei.

La bordul aeronavei se aflau 88 de pasageri. Autoritățile competente au efectuat verificări, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă. Pasagerii primesc asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, urmând ca aceștia să decoleze în jurul orei locale 11:30 spre București, destinația finală.

„Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea companiei TAROM este siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajelor sale”, se adaugă în comunicatul citat.

Incidentul a generat îngrijorare și neliniște în rândul pasagerilor și a celor implicați în operarea zborului, dar situația a fost gestionată eficient de echipajul avionului și autoritățile aeroportuare. Alerta falsă cu bombă ridică însă preocupări cu privire la securitatea zborurilor și la necesitatea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor.

În concluzie, avionul TAROM a aterizat de urgență la Istanbul din cauza unei amenințări false cu bombă, iar pasagerii au fost în siguranță pe tot parcursul evenimentului. Compania aeriană națională a subliniat importanța siguranței și securității pasagerilor și echipajelor sale, asigurând că aceasta rămâne o prioritate în operarea zborurilor. Pasagerii vor fi redirecționați către București, destinația finală, după ce autoritățile au confirmat că alerta a fost una falsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *