FlyOne anulează mai multe zboruri din cauza unei defecțiuni tehnice, lăsând pasagerii nemulțumiți

FlyOne, o companie aeriană din Republica Moldova, a anunțat duminică dimineața, 19 martie, anularea mai multor zboruri din cauza unei probleme tehnice. Situația a generat nemulțumiri în rândul clienților, în special pe fondul anulărilor recente de zboruri ale Air Moldova și suspendării activității companiei ungare Wizz Air.

Anulările vizează zborurile programate pentru data de 20 martie, pe anumite rute.

Conducerea FlyOne, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, a promis că fiecare pasager va fi informat prin e-mail cu privire la alternativele disponibile.

Reamintim că Air Moldova se confruntă cu dificultăți financiare, ceea ce îi creează probleme în închirierea avioanelor din cauza sancțiunilor. Deși au parteneri în România, aceștia au refuzat să le ofere aeronave, iar compania ar avea și restanțe la plata salariilor. Conform informațiilor obținute de Realitatea.md, unul dintre cele cinci avioane pe care Air Moldova le deține este scoasă din uz, altul – sechestrat la Verona, iar două staționează în Franța. Versiunea oficială este că unul dintre cele care stau la sol pe un aeroport francez se află la revizie tehnică.

În ceea ce privește altă situație defavorabilă pentru moldovenii care doresc să zboare, aceasta este retragerea companiei ungare Wizz Air. Administrația și-a sistat activitatea din 15 martie, invocând „riscul ridicat” din spațiul aerian al Republicii Moldova.

Încurajăm pasagerii afectați de aceste anulări să viziteze site-ul Trouble Flight pentru a solicita compensații și pentru a afla mai multe informații despre drepturile lor în astfel de situații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *