Greva aeriană și maritimă în Grecia pe 16 martie: consecințe pentru călători și solicitările asociațiilor

Pe 16 martie, în Grecia, va avea loc o grevă națională de 24 de ore, care va cauza perturbări semnificative în sectorul aviației și al feriboturilor. Acțiunea a fost convocată de principalele sindicate ale țării, ADEDY și GSEE, pentru a protesta împotriva lipsei de siguranță în transport și inacțiunii guvernului.

Asociația Controlorilor de Trafic Aerian din Grecia (EEEKE), Asociația Aeroporturilor Panhelene și Federația Panhelenă a Navigatorilor (PNO) vor participa la greva generală, ducând la anularea zborurilor interne și internaționale la aeroporturile grecești și la întreruperi în serviciile de feribot.

Asociațiile cer măsuri mai eficiente pentru siguranța tuturor mijloacelor de transport și acuză guvernul că nu a acționat. Asociația Aeroporturilor Panhelene susține că fostul ministru al Transporturilor, Kostas Karamanlis, a abolit toate autoritățile aeroportuare grecești (adică autoritățile de stat care controlează aplicarea normelor de securitate aeroportuară în conformitate cu legislația națională și europeană privind aviația).

Datorită grevei, AEGEAN și Olympic Air au anunțat că toate zborurile interne și internaționale vor fi anulate joi, 16 martie. Pasagerilor li se recomandă să viziteze site-urile web oficiale ale celor două companii aeriene pentru informații suplimentare sau să contacteze AEGEAN (din Grecia: 801 11 20000 / din străinătate sau mobil: +30 210 6261000) și Olympic Air (din Grecia: 801 801 0101 / din străinătate sau mobil: +30 210 3550500).

Angajații feriboturilor vor adera la greva de 24 de ore. Federația Panhelenă a Navigatorilor (PNO) solicită o nouă legislație care „să răspundă nevoilor reale de astăzi ale navelor de pasageri și ale navigației, pentru a garanta în totalitate condiții de muncă umane și, mai presus de toate, siguranța navelor, pasagerilor și echipajului”.

Celor care și-au rezervat bilete pentru data de 16 martie li se recomandă să verifice cu agențiile de turism sau să contacteze autoritățile portuare locale pentru informații suplimentare.

În ceea ce privește transportul public, autobuzele OASA și troleibuzele ILPAP vor face grevă și vor funcționa doar între orele 9:00 și 21:00. Calea ferată electrică ISAP (linia 1), liniile 2 și 3 ale metroului din Atena și tramvaiul vor funcționa doar între orele 10:00 și 15:00. Profesorii și avocații se vor alătura, de asemenea, grevei de 24 de ore.

Călătorilor li se recomandă să își verifice programul de călătorie și să ia legătura cu agențiile de turism sau cu autoritățile locale înainte de a călători pe 16 martie, pentru a se informa despre eventualele modificări ale orarului sau despre alternativele de transport disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *