Interzicerea avioanelor private pentru tranziția ecologică: propunerea ecologiștilor francezi

Ecologiștii francezi vor să interzică avioanele private pentru a-i „pune pe bogați pe picioare”. Deputatul Julien Bayou a susținut că scopul proiectului de lege care va fi prezentat în Parlament pe 6 aprilie este de a-i face pe cei bogați să contribuie la tranziția ecologică.

Potrivit lui Bayou, interzicerea avioanelor private ar fi „măsura care penalizează cel mai puțin oamenii, dar care are cel mai mare efect asupra climei și atmosferei”. În cadrul unei conferințe de presă cu colega sa Christine Arrighi, cei doi deputați au citat ‘cifrele uluitoare’ ale impactului avioanelor private, care, per pasager, ‘poluează de zece ori mai mult decât un avion comercial’. De asemenea, Arrighi a subliniat că multe persoane folosesc avioane private pentru a evita traficul de pe coasta franceză, zburând de la Cannes la Nisa.

Proiectul de lege s-ar aplica ‘serviciilor de transport aerian de pasageri neprogramate care nu sunt operate în regim comercial’, precum și serviciilor publice de transport aerian neprogramate ‘cu mai puțin de 60 de pasageri’.

Potrivit lui Bayou, parlamentarii majorității ar fi gata să voteze în favoarea propunerii pentru a ‘trimite un alt semnal în ceea ce privește duritatea cu cei mai slabi’ după reformele privind șomajul și pensiile.

În cele din urmă, scopul ecologiștilor francezi este de a-i face pe cei bogați să contribuie și ei la lupta împotriva schimbărilor climatice și a tranziției ecologice prin solidaritate cu restul populației și cu planeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *