Un pasager a încercat să deschidă ușa avionului și a încercat să înjunghie o însoțitoare de bord în timpul unui zbor United Airlines de la Los Angeles la Boston

Un bărbat aflat la bordul unui zbor al companiei United Airlines a încercat să deschidă ieșirea de urgență a avionului și apoi ar fi încercat să înjunghie o însoțitoare de bord în timpul unui zbor din Los Angeles spre Boston. Incidentul a avut loc duminică, iar bărbatul a fost acuzat luni. Acest lucru a fost relatat de televiziunile americane, citate de News.ro.

Francisco Severo Torres, în vârstă de 33 de ani, se afla duminică la bordul unui zbor al companiei United Airlines de la Los Angeles la Boston. Cu 45 de minute înainte de aterizare, el s-a apropiat de ușa de urgență care separă clasa business de cea economică.

Echipajul a primit o alertă prin care era anunțat că ușa era dezactivată. Un însoțitor de bord a observat că mânerul de blocare a ușii fusese mutat din poziția standard, iar butonul de activare a obuzului de urgență fusese mutat în poziția „dezactivat”. După ce ușa a fost resigilată, o însoțitoare de bord le-a spus colegilor săi că l-a văzut pe Torres lângă ușă și a crezut că acesta a manipulat ușa.

O însoțitoare de bord s-a apropiat de Torres pentru a-l confrunta cu faptele, iar acesta ar fi răspuns întrebând dacă există camere de supraveghere care ar putea dovedi că a manipulat ușa.

Însoțitorii de zbor l-au informat pe căpitanul avionului că trebuie să aterizeze cât mai repede posibil, având în vedere că Torres reprezenta o amenințare pentru siguranța zborului.

La scurt timp după aceea, Torres s-a apropiat din nou de aceeași ușă, în timp ce două însoțitoare de bord se aflau în apropiere. Torres a lovit o însoțitoare de bord de trei ori în gât cu o lingură de metal pe care o rupsese intenționat în toaletă, transformând-o într-un fel de armă.

În cele din urmă, ceilalți pasageri au intervenit, iar Torres a fost imobilizat cu ajutorul altor membri ai echipajului de zbor. El a fost luat în custodie după ce avionul a aterizat pe Aeroportul Internațional Logan din Boston.

Torres le-a spus anchetatorilor că a crezut că una dintre însoțitoarele de bord încearcă să îl ucidă, așa că a rupt vârful lingurii din baie înainte de a încerca să deschidă ușa pentru a sări din avion, deși știa că mulți oameni vor muri dacă va deschide ușa.

Însoțitorul de zbor, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a declarat poliției că nu a fost rănit, potrivit documentelor judiciare.

Bărbatul a fost acuzat de agresiune asupra membrilor echipajului și însoțitorilor de bord, folosind o armă periculoasă, potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii SUA din Massachusetts, citat de CBS News.

United Airlines a precizat că lui Torres i se va interzice să mai zboare cu compania până la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *