Wizz Air vizează o extindere a flotei la peste 200 de aeronave anul viitor

Wizz Air își propune să ajungă la o flotă de peste 200 de aeronave până la sfârșitul anului viitor. Compania aeriană cu costuri ultra-scazute intenționează să își extindă semnificativ flota în următorii ani. Planul companiei este de a ajunge la o flotă de peste 500 de aeronave până în 2030.

Această extindere rapidă a flotei face parte din planul companiei de a profita de cererea în creștere pentru călătoriile aeriene. Wizz Air își propune să devină lider în ceea ce privește călătoriile aeriene la buget în Europa și Orientul Mijlociu.

Președintele companiei, Robert Carey, a anunțat extinderea flotei într-un comunicat public. El a declarat că compania intenționează să mărească frecvența zborurilor pe multe dintre rutele existente și să anunțe noi rute care vor fi deservite.

Wizz Air operează în prezent zboruri în Europa și Orientul Mijlociu. Compania va extinde semnificativ operațiunile în Europa Centrală și de Est între 2022 și 2023. În ciuda succesului înregistrat, compania vrea să mărească frecvența zborurilor către mai multe destinații populare din Budapesta, inclusiv Roma, Napoli, Berlin, Bari, Barcelona și Dubai.

Cu toate acestea, principalul obiectiv al companiei va fi extinderea în Orientul Mijlociu. Carey a declarat că această regiune are cel mai mare potențial de creștere. Wizz Air Abu Dhabi, o companie mixtă între compania aeriană și fondul suveran de investiții al Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite, gestionează în principal operațiunile companiei în Orientul Mijlociu.

Compania intenționează să își mărească operațiunile în Orientul Mijlociu de la baza sa de la Aeroportul Internațional Abu Dhabi (AUH) în următorii doi ani. Cea mai mare extindere va avea loc în această vară, când compania va dubla numărul de rute care conectează AUH la Arabia Saudită.

Flota actuală a Wizz Air cuprinde 155 de aeronave Airbus A320 și A321, iar în prezent are 285 de aeronave comandate pentru operațiunile din Europa. Compania operează cu o flotă de opt aeronave Airbus A321 în Abu Dhabi și așteaptă livrarea unui A321XLR. Cu toate acestea, după anunțul recent, este de așteptat ca compania să comande mai multe aeronave pentru flota sa din Abu Dhabi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *