Air Moldova anulează toate zborurile planificate între 21 și 25 aprilie din cauza problemelor financiare

Compania aeriană Air Moldova a anunțat anularea tuturor zborurilor planificate între 21 și 25 aprilie 2023. Decizia a fost luată din cauza „lipsei resurselor financiare necesare pentru funcționarea companiei”, potrivit Ziarului de Gardă.

Din păcate, eforturile și acțiunile întreprinse de echipa Air Moldova pentru a gestiona situația actuală nu au adus rezultatele scontate, se arată în comunicatul publicat de operator vineri, 21 aprilie. Compania aeriană garantează că toți pasagerii vor primi rambursarea integrală a biletelor anulate, la locul de achiziție.

Air Moldova își cere scuze pentru incapacitatea de a-și onora angajamentele în această perioadă critică și subliniază că situația creată este fără precedent în domeniul aviației civile.

În ultimele zile, compania aeriană a anulat numeroase zboruri. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a informat că monitorizează îndeaproape situația curentă a companiei, care riscă să îi fie suspendat certificatul de operator aerian.

Motivul anulării zborurilor este situația financiară precară a operatorului aerian și imposibilitatea de a achita serviciile prestate de către terți, cum ar fi întreprinderea de deservire la sol, care oferă servicii de alimentare cu combustibil pentru aeronave, și locatorii care au oferit în chirie, pe termen scurt, aeronave pentru a suplini capacitățile operaționale.

Dacă situația financiară nu se îmbunătățește în termen scurt și nu se găsesc suficiente aeronave pentru a presta serviciile promise, compania aeriană riscă suspendarea Certificatului de Operator Aerian, conform comunicatului publicat de AAC.

În concluzie, pasagerii afectați sunt sfătuiți să deschidă o reclamație pe platforma Trouble Flight pentru a obține compensații pentru inconvenientele cauzate de anularea zborurilor.

One thought on “Air Moldova anulează toate zborurile planificate între 21 și 25 aprilie din cauza problemelor financiare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *