Aterizare de urgență după ce motorul unui avion a luat foc din cauza unui stol de păsări

Panica a izbucnit la bordul unui avion American Airlines când unul dintre motoare a luat foc după ce a lovit un stol de păsări. Incidentul a avut loc duminică dimineața, în timpul zborului cu destinația Phoenix, care a fost nevoit să aterizeze de urgență pe Aeroportul Internațional John Glenn din Columbus, Ohio, de unde decolase cu puțin timp înainte.

Un pasager a filmat cu telefonul mobil incendiul la motoare, împărtășind ulterior pe rețelele de socializare imagini cu flăcările care învăluiau aripa dreaptă a avionului. Potrivit informațiilor adunate, Boeing-ul a decolat la ora 7.43, iar impactul cu păsările s-a produs aproximativ 15 minute mai târziu, în jurul orei 8.00. Administrația Federală a Aviației (FAA) a confirmat incidentul într-un comunicat și desfășoară o anchetă pentru a determina cauza evenimentului.

Un martor aflat la bordul avionului a declarat pentru NBC 4 că a auzit un clănțănit puternic, iar pilotul le-ar fi spus apoi pasagerilor că a lovit un stol de gâște la scurt timp după decolare. Avionul s-a întors la Aeroportul Columbus la ora 8:20, iar situația a fost rapid adusă sub control. Nu au fost raportate răniți.

American Airlines a emis un comunicat, precizând că „zborul a aterizat normal” și că Boeing-ul a fost scos din uz pentru întreținere. Compania aeriană lucrează pentru a rezolva inconvenientele cauzate pasagerilor. La bordul avionului Boeing 737-800 se aflau 173 de pasageri și membri ai echipajului.

Așa-numitele „lovituri de păsări” sunt o problemă comună pentru transportul aerian intern, dar pot fi, de asemenea, potențial catastrofale. Până în prezent, în SUA, aceste incidente au fost responsabile de moartea a 350 de persoane. Acest incident are loc la doar trei zile după ce un alt motor a luat foc în timpul decolării de pe aeroportul Charlotte Douglas din Carolina de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *