Livrări întârziate de Boeing 737 MAX obligă Ryanair să-și reducă zborurile de vară

Directorul general al grupului, Michael O’Leary, se așteaptă la întârzieri în livrarea a 10 avioane în luna iulie din cauza problemelor de producție.

Compania aeriană irlandeză Ryanair va fi nevoită să-și ajusteze programul de zboruri pentru luna iulie din cauza întârzierilor în livrarea a aproximativ 10 avioane Boeing 737 MAX, datorate unor probleme de producție. Anunțul a fost făcut miercuri de directorul general al grupului, Michael O’Leary, într-un interviu acordat în marja unei conferințe de la Dublin.

O’Leary a declarat pentru Reuters că se așteaptă ca Ryanair să primească 12 avioane până la sfârșitul lunii iunie și încă 12 până la sfârșitul lunii iulie, însumând 24 de aeronave noi. Inițial, erau prevăzute 22 de aeronave în iunie și 2 în iulie. Prin urmare, este posibil ca unele zboruri să fie redimensionate.

Totuși, directorul general al Ryanair a subliniat că nu vor exista anulări de rute, ci mai degrabă o reducere a zborurilor pe anumite rute cu frecvență mare, cum ar fi cele dintre Marea Britanie și Irlanda.

Cauza întârzierilor este atribuită problemelor legate de componentele furnizate de unul dintre principalii furnizori ai Boeing, așa cum a fost menționat într-un comunicat al companiei aeriene irlandeze vineri. Ryanair evaluează, alături de Boeing, impactul acestor întârzieri asupra programului său de zboruri.

Boeing s-a angajat să furnizeze un calendar actualizat al livrărilor până vineri, a adăugat O’Leary, care și-a exprimat regretul față de situație: „Într-adevăr, nu știm unde ne aflăm în acest moment, ceea ce este foarte regretabil. Aceasta este a treia întârziere neautorizată pe care o suferim și care afectează livrările, așadar este foarte dezamăgitor.”

În așteptarea actualizărilor din partea Boeing, călătorii care plănuiau să zboare cu Ryanair în luna iulie ar putea fi nevoiți să-și revizuiască planurile de călătorie, ținând cont de posibilele modificări ale ofertei de zboruri a companiei aeriene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *