Probleme tehnice temporare afectează zborurile de pe Aeroportul Iași

Aeroportul Internațional Iași a anunțat astăzi că mai multe zboruri au fost afectate din cauza unei probleme tehnice temporare a sistemului ILS (Instrument Landing System). Defecțiunea a fost remediată la scurt timp, însă zborurile au suferit întârzieri sau au fost rerutate către alte aeroporturi.

Sistemul ILS, gestionat de ROMATSA, asigură aterizările în siguranță în condiții de vreme rea. Zborurile afectate au fost cele sosind din Charleroi, Bergamo, Luton și Otopeni. În consecință, zborurile de retur (decolările) au fost, de asemenea, afectate.

Pe lângă aceste probleme, aeroportul atrage atenția că pot apărea întârzieri și pentru celelalte curse, din cauza operațiunilor de degivrare a aeronavelor, necesare înainte de decolare. Echipele aeroportului intervin cu utilajele de deszăpezire pe platformă, căi de rulare și pistă, pentru a asigura desfășurarea operațiunilor de aterizare și decolare în condiții de maximă siguranță.

Pasagerii sunt sfătuiți să urmărească statusul zborurilor programate pentru astăzi și să mențină legătura cu operatorii, pentru mai multe informații. Aeroportul și-a cerut scuze pentru disconfortul creat și a mulțumit pasagerilor pentru înțelegere.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul oficial al Aeroportului Iași: https://www.aeroport-iasi.ro/#flights-table

Foto: IASI Airport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *