Ryanair lansează patru rute noi de la Aeroportul Edinburgh

Compania aeriană cu buget redus Ryanair a anunțat patru rute noi de la un important aeroport scoțian.

Compania cu sediul la Dublin a declarat că a răspuns reducerii cu 50% a taxei de pasageri aerieni (APD) pentru călătoriile interne din această lună de către guvernul britanic, prin introducerea a nouă rute noi în toată țara.

Acestea includ patru rute de la Edinburgh către Belfast, Bournemouth, Newquay și Londra Stansted.

Mișcarea vine în timp ce compania aeriană a înregistrat o creștere de 12% a numărului de pasageri în martie, până la 12,6 milioane, comparativ cu 11,2 milioane la aceeași perioadă a anului trecut, deși aceasta a fost afectată de invazia Rusiei în Ucraina.

De asemenea, Ryanair a cerut acțiune europeană în legătură cu perturbările cauzate de grevele controlorilor de trafic aerian francezi.

Cu toate acestea, compania aeriană a declarat că reducerea cu 50% „ignoră conectivitatea internațională, care este fundamentală pentru creșterea economiei și turismului din Marea Britanie”.

A adăugat: „Ryanair solicită din nou Guvernului britanic să abolească complet APD pentru toate călătoriile imediat, ceea ce ar promova nu numai turismul, ci ar susține și creșterea locurilor de muncă și conectivitatea de care are nevoie Marea Britanie, o economie insulară la marginea Europei.”

Jade Kirwan, șefa de comunicare a Ryanair, a declarat: „Ryanair este bucuroasă să anunțe nouă rute interne în Marea Britanie ca răspuns direct la reducerea cu 50% a APD din Marea Britanie.

„Reducerea APD va duce la o creștere a pieței în Marea Britanie, iar aceste noi rute arată exact asta, cu 74 de zboruri săptămânale programate între Belfast, Bournemouth, Cardiff, Edinburgh, East Midlands, Londra, Manchester și Newquay, reprezentând o creștere de 95% față de programul nostru intern din Marea Britanie comparativ cu vara trecută.

„În timp ce reducerea APD la jumătate pentru zborurile interne începând din aprilie 2023 a permis Ryanair să adauge mai multe rute interne la programul nostru din Marea Britanie pentru vara anului 2023, dacă vrem să continuăm să creștem și să stimulăm traficul și redresarea turistică din Marea Britanie, Guvernul britanic ar trebui să renunțe imediat la APD pentru toate călătoriile și să ofere stimulente companiilor aeriene precum Ryanair pentru a stimula creșterea și redresarea întregii piețe din Marea Britanie.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *