Wizz Air lasă sute de pasageri blocați în Berlin

Wizz Air, compania aeriană low-cost maghiară, a lăsat aproximativ 200 de pasageri în aeroportul Berlin-Brandenburg miercuri, după ce zborul programat spre Budapesta a fost amânat cu aproape 24 de ore din cauza unor condiții meteorologice nefavorabile. Un cetățean maghiar a povestit pentru napi.hu experiența sa neplăcută în timpul călătoriei.

Inițial, zborul W62316 trebuia să decoleze miercuri la ora 14:45. Pasagerii s-au înregistrat și au primit mesaje prin SMS cu schimbări repetate ale orei de plecare, în timp ce așteptau în aeroport. Aproximativ la ora 22:30, pasagerii au fost în sfârșit lăsați să urce la bordul avionului, însă după alte 30-40 de minute, au fost anunțați că trebuie să părăsească aeronava, deoarece decolările nu sunt permise în Berlin la acea oră.

Unii dintre pasagerii afectați erau familii cu copii mici sau bebeluși. Pasagerii care nu aveau unde să doarmă au fost cazați. Joi dimineața, Wizz Air a trimis un alt mesaj prin SMS, anunțând că zborul spre Budapesta va pleca la ora 14:00.

Compania aeriană a declarat pentru napi.hu că zborul nu a putut decola din cauza unor condiții meteorologice nefavorabile în Iași, România, unde avionul era anterior blocat de o furtună de zăpadă. Un avion înlocuitor a fost trimis la aeroportul din Berlin, dar nu a putut pleca spre Budapesta înainte ca facilitățile să se închidă.

Wizz Air a precizat că pasagerii vor fi despăgubiți în conformitate cu legislația relevantă și își cere scuze pentru orice neplăceri cauzate. Aceasta nu este singura problemă întâmpinată de compania aeriană în ultimele zile, un alt zbor Wizz Air fiind afectat de condițiile meteorologice nefavorabile în Madeira.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *