Air Moldova suspendă toate zborurile și depune o cerere în instanță pentru restructurare în vederea evitării falimentului

Compania aeriană Air Moldova a anunțat suspendarea tuturor zborurilor din și spre Republica Moldova și depunerea unei cereri în instanță pentru restructurare accelerată, în scopul evitării falimentului. Compania se confruntă cu dificultăți financiare majore și speră să obțină investiții externe de aproximativ 50 de milioane de dolari pentru a-și rezolva problemele și a-și reface flota.

Potrivit comunicatului emis de Air Moldova, restructurarea ar permite companiei să primească investițiile necesare pentru dezvoltare și să-și achite datoriile existente în timp. Între timp, zborurile și vânzările de bilete vor fi suspendate până la pronunțarea deciziei instanței.

Air Moldova a menționat în comunicatul său mai multe motive care au condus la actuala situație financiară, inclusiv gestionarea defectuoasă a companiei înainte de privatizarea sa în 2018, efectele pandemiei COVID-19, războiul din Ucraina, pierderea pieței de destinații cheie și retragerea aeronavelor de către locatori. Compania a negat afilierea cu politicianul Ilan Șor și a acuzat Autoritatea Aeronautică Civilă și sistemul financiar-bancar din Republica Moldova de abuz și presiuni politice.

În ultimele luni, Air Moldova a anulat mai multe zboruri dinspre și spre Chișinău, invocând probleme financiare. Directorul adjunct al Autorității Aeronautice Civile a declarat că datoria Air Moldova față de operatori se ridică la 2,3 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *