Relansarea zborurilor directe România – SUA după o pauză de două decenii: Compania aeriană HiSky trece prima etapă de autorizare

După o perioadă de peste 20 de ani, posibilitatea unui zbor direct între România și Statele Unite ale Americii se află din nou pe masa de discuții. Anunțul a fost făcut de directorul companiei aeriene HiSky din Republica Moldova.

HiSky, companie aeriană înființată în Republica Moldova de către Iulian Scorpan, fost director general al Air Moldova, a dezvăluit sâmbătă că a trecut cu succes de prima etapă din cele trei necesare pentru a obține autorizarea de a opera zboruri directe din România spre Statele Unite ale Americii.

Ultimul zbor direct către SUA de pe teritoriul României a avut loc în noiembrie 2003, sub guvernul lui Adrian Năstase, când compania aeriană de stat Tarom a renunțat la aceste rute transoceanice.

„HiSky a reușit să treacă cu succes de prima etapă a procesului de autorizare pentru a opera zboruri către Statele Unite. După finalizarea procesului și obținerea Autorizației de Operator Străin de Transport Aerian, emisă de Departamentul Transporturilor din SUA, HiSky va avea posibilitatea să opereze zboruri regulate și charter peste ocean, cu plecare de pe oricare aeroport european. Având în vedere rezultatele obținute până acum, este posibil ca aprobarea să fie primită mai devreme decât a fost inițial estimat, cu o perioadă de aproximativ două luni până la anunțul primelor zboruri transatlantice”, a comunicat compania, conform observatornews.ro.

HiSky, înființată acum trei ani de către Iulian Scorpan, a început să opereze primele zboruri din noua bază operațională a companiei, Aeroportul „Henri Coandă” din București, în mai 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *