Antitrustul european va evalua achiziția ITA Airways de către Lufthansa în octombrie

O decizie crucială a autorității antitrust europene privind fuziunea dintre ITA Airways, cea mai mare companie aeriană din Italia, și gigantul aviatic german Lufthansa va fi luată în octombrie. Comisia de la Bruxelles va examina detaliile achiziționării de către Lufthansa a 40% din ITA Airways, aflată în prezent sub controlul total al Ministerului italian al Economiei și Finanțelor. Odată ce se va da undă verde, se așteaptă o fază de relansare a ITA Airways.

Surse guvernamentale, citate de cotidianul „Il Corriere della Sera”, sugerează că investigația ar trebui să se extindă până la 25 de zile lucrătoare, cu scopul de a aborda și de a rezolva eventualele probleme în următoarele săptămâni. Cu toate acestea, apar zvonuri potrivit cărora Franța și Olanda ar putea încerca să încetinească procesul de evaluare de la Bruxelles pentru a proteja interesele companiilor aeriene naționale, Air France și KLM.

Responsabilitatea evaluării revine Comisiei Europene pentru Concurență, sub conducerea lui Margrethe Vestager, vicepreședinte al Comisiei Europene. Deși nu s-a primit încă o notificare oficială a tranzacției, așteptată la sfârșitul lunii august sau la începutul lunii septembrie, discuțiile sunt în curs de desfășurare de mai multe săptămâni în faza preliminară, cunoscută sub numele de „pre-notificare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *