Aeroportul Brașov: Propunere de extindere a programului cu sprijinul unui turn de control la Leipzig?

Deputatul german Gunther Krichbaum, însoțit de soția sa, Oana Krichbaum, originară din Brașov și consilier local în Pforzheim, a efectuat o vizită la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG). Cei doi au fost însoțiți de Christian Macedonschi, președintele Asociației Smart City Brașov. Gazda lor a fost Alexandru Anghel, directorul Aeroportului, care i-a întâmpinat alături de alte autorități locale.

Krichbaum este un susținător cunoscut al aeroportului brașovean, facilitând anterior un schimb de informații între AIBG și Aeroportul Internațional Stuttgart. În calitate de președinte al Forumului Germano-Român, a reiterat sprijinul său pentru dezvoltarea aeroportului, subliniind importanța conexiunilor cu destinații germane, mai ales având în vedere potențialul turistic al Brașovului.

Pe lângă sugestiile privind vizibilitatea online a aeroportului, Krichbaum a subliniat necesitatea prelungirii programului de funcționare al aeroportului, sugerând o durată de cel puțin 18 ore zilnic. El a evidențiat faptul că aeroporturile internaționale de succes funcționează de obicei într-un program non-stop. Ca soluție la posibilele obstacole legate de turnul de control din Arad, a propus ca serviciile de control al traficului aerian să fie relocate la un aeroport din Germania, cum ar fi Leipzig.

Christian Macedonschi a adăugat că este necesară creșterea numărului de zboruri către Germania pentru a satisface cererea crescută a companiilor germane. Oana Krichbaum și deputatul Valentin Făgărășian au discutat, de asemenea, despre importanța aeroportului în consolidarea legăturilor cu diaspora română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *