Operator aerian mixt, spaniol și portughez, interesat să cumpere Blue Air

După cinci luni de la declararea insolvenței, un nou viitor se conturează pentru Blue Air. Potrivit surselor de la gandul.ro, un operator aerian din Europa și-a manifestat interesul de a cumpăra compania aflată în dificultate. În urma incapacității Blue Air de a-și onora obligațiile financiare, după ce a beneficiat de ajutor de stat, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a preluat controlul companiei.

Președintele AAAS, Daniel Geantă, a dezvăluit pentru Gandul că există discuții cu o companie interesată de preluarea Blue Air. Informațiile inițiale sugerează că un operator aerian mixt, având rădăcini spaniole și portugheze, și-a manifestat oficial dorința de a achiziționa firma. Acest operator a intrat deja în contact cu AAAS, care deține majoritatea acțiunilor la Blue Air.

Finanțele Blue Air au fost tensionate, acumulând restanțe fiscale de zeci de milioane de lei, adăugându-se la datoria de 336 milioane de lei rezultată din ajutorul primit de la stat. Drept rezultat, ANAF a decis sechestrarea a 6 avioane ale companiei. De asemenea, se remarcă faptul că statul a oferit o garanție semnificativă pentru Blue Air, însumând peste 61 de milioane de euro.

Interesul acestui operator aerian spaniol-portughez vine ca o rază de speranță pentru Blue Air, care se confruntă cu provocări financiare și operaționale semnificative. Restă de văzut cum se vor desfășura negocierile și care va fi viitorul companiei aeriene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *