Aterizare de urgență pentru un zbor Southwest Airlines din Havana către Fort Lauderdale

Un zbor de linie al companiei Southwest Airlines, care se îndrepta de la orașul cubanez Havana către Fort Lauderdale, Florida, a trebuit să aterizeze de urgență duminică din cauza unor probleme la motor și fum în cabina avionului. Boeing 737 transporta 147 de pasageri și o echipă de șase persoane, dar, din fericire, nu s-au înregistrat răniți.

Potrivit autorităților cubane, problema motorului a fost cauzată de o coliziune cu păsări, ceea ce a determinat pătrunderea fumului în interiorul aeronavei. Zborul Southwest Airlines 3923 s-a întors la aeroportul Havana pentru o aterizare de urgență.

Autoritățile locale investighează incidentul, iar Southwest Airlines a declarat că este la curent cu situația și că a luat măsuri pentru a asista pasagerii și echipajul. Compania aeriană a afirmat de asemenea că siguranța pasagerilor și a echipajului său este prioritatea lor maximă și că colaborează cu autoritățile pentru a stabili cauzele incidentului.

Un videoclip al momentului aterizării de urgență a fost distribuit pe rețelele sociale și arată avionul care aterizează pe pistă cu serviciile de urgență pregătite să intervină. Incidentul servește ca un alt avertisment cu privire la importanța siguranței aeriene și a atenției constante care trebuie acordată întreținerii aeronavelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *