O femeie forțează accesul pe pista aeroportului Otopeni cu un copil de un an în brațe

PROTV.RO

Un pasager de origine egipteană, însoțit de un copil de un an, a fost protagonistul unui episod de panică pe aeroportul Otopeni de lângă capitală. Femeia, care a ratat ultimul anunț de îmbarcare, a forțat ieșirea de urgență și s-a îndreptat spre pistă, foarte aproape de avionul care se pregătea să plece spre Londra. Doar datorită intervenției personalului aeroportului a fost evitată o tragedie.

Angajații aeroportului au fost șocați când au văzut o persoană alergând după un avion care urma să decoleze. Era vorba de o femeie de origine egipteană cu un copil. Un angajat i-a făcut semn să se ridice și a încercat să o îndepărteze din zona de pericol. Femeia s-a împotrivit și pentru câteva secunde a avut loc un conflict între cei doi. Întreaga scenă, care a avut loc duminică, a fost filmată.

Cum a fost posibil acest lucru? Pasagera fusese uitată pe pod și nu fusese îmbarcată în avion”, se aude spunând femeia în înregistrare. Femeia trecuse de check-in, de securitate și de vamă, dar a întârziat la poarta de îmbarcare, unde reprezentanții companiei aeriene au chemat-o de mai multe ori prin difuzoare. Când a ajuns în cele din urmă, era prea târziu. Ușa de îmbarcare era deja închisă, dar asta nu a împiedicat-o pe femeie să forțeze cele două intrări, să treacă printr-un pasaj, să coboare scara și să ajungă direct pe pistă. Între pasager și aeronavă era o distanță de aproape 50 de metri.

„Aceste uși pe care ea le-a forțat sunt uși de urgență, care activează alarma la serviciul de securitate. Ea a fost oprită înainte de a depăși platforma, fiind preluată de colegii de la poliția de frontieră’, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al CNAB.

Reprezentanții aeroportului au declarat că vor lua măsuri pentru ca un astfel de incident de securitate să nu se mai repete. „Vom analiza în ce măsură acest incident a afectat sau nu securitatea aeroportului și vom vedea ce măsuri pot fi luate”, a precizat purtătorul de cuvânt al CNAB, Valentin Iordache.

Femeia nu a fost amendată, deoarece polițiștii de frontieră au considerat că teama pe care a simțit-o a fost suficientă. Ea a plecat spre destinație în aceeași zi, urmând procedurile normale de îmbarcare în avion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *