Wizz Air suspendă zborurile spre Moldova din cauza crizei ucrainene

Din cauza crizei ucrainene și a revocării de către Rusia a decretului de garantare a independenței Republicii Moldova, compania aeriană low-cost ungară Wizz Air a decis să suspende toate zborurile către Chișinău începând cu 14 martie. Compania a subliniat că decizia a fost dificilă, dar responsabilă, deoarece există un risc ridicat, dar nu iminent, în spațiul aerian al țării.

Wizz Air a anunțat, de asemenea, că va oferi mai multe servicii de la Iași pentru a găzdui pasagerii de la Chișinău și a planificat să crească frecvențele de la Roma Ciampino și Fiumicino către aeroportul românesc, de asemenea. Clienții afectați vor fi notificați prin e-mail și vor putea opta pentru o reprogramare gratuită, o rambursare de 120% din tariful inițial într-un voucher sau o rambursare de 100% în numerar.

Executivul moldovean a subliniat că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în condiții de siguranță, urmând o serie de măsuri și că va lua toate măsurile pentru a permite companiei să revină în țară cât mai curând posibil.

Compania mai are încă trei Airbus blocate la Kiev de la invazia rusă de mai bine de un an.

One thought on “Wizz Air suspendă zborurile spre Moldova din cauza crizei ucrainene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *