Grevă a personalului de securitate pe aeroporturile germane 10 martie 2023

Sindicatul Verdi a declanșat o grevă de o zi pentru personalul de securitate de la controlul pasagerilor din mai multe aeroporturi germane. Se așteaptă ca aproximativ 1.350 de angajați să participe în întreaga țară.

Cu toate acestea, aeroportul din Munchen nu a fost afectat de grevă, a confirmat un purtător de cuvânt al instituției. În plus, controlul pasagerilor de la Aeroportul din Munchen nu ar fi oricum afectat de posibila grevă. De fapt, potrivit companiei aeroportuare, aceasta nu este responsabilitatea personalului de securitate al aeroportului, ci a Companiei de Securitate din Munchen (SGM), o companie independentă cu un contract colectiv de muncă separat care acționează în numele guvernului din Bavaria Superioară.

Cu toate acestea, pasagerii de pe aeroporturile afectate trebuie să se aștepte la întârzieri considerabile, cu excepția cazului în care zborurile sunt anulate cu totul. Asociația Aeroporturilor Germane (ADV) se așteaptă la un număr mare de zboruri anulate în întreaga țară.

Grevele de avertisment fac parte din disputa salarială dintre Verdi și Asociația Federală a Companiilor de Securitate Aeronautică (BDLS). Sindicatul negociază un nou contract colectiv cu asociația patronală pentru aproximativ 25.000 de angajați din domeniul securității din întreaga țară. Până în prezent, trei runde de negocieri nu au produs niciun rezultat. Ambele părți intenționează să se întâlnească la Berlin pe 16 și 17 martie pentru continuarea negocierilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *