Malpensa închide o pistă pentru a permite trecerea noii căi ferate: perturbări între 23 și 29 martie și între 1 și 7 octombrie 2023

Malpensa, una dintre cele mai importante destinații aeroportuare din Italia, se pregătește pentru o perturbare semnificativă a uneia dintre pistele sale pentru a face loc noii căi ferate Malpensa-Gallarate. Acesta este un proiect la scară largă care implică multe zone din teritoriul înconjurător și va aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește conectivitatea și transportul.

Cu toate acestea, punerea în aplicare a unui proiect de o asemenea anvergură implică în mod inevitabil unele neplăceri, iar unul dintre acestea va fi închiderea pistei 35 Dreapta pentru două perioade distincte: de la 23 la 29 martie și apoi de la 1 la 7 octombrie. Această pistă este utilizată de obicei pentru decolările aeronavelor care survolează anumite locații din zona înconjurătoare, iar închiderea ei va însemna că procedurile pe pista 35Dreapta vor fi întrerupte pe toată perioada de întreținere.

Cu toate acestea, pentru a minimiza efectele întreruperii, planificatorii au planificat unele modificări ale procedurilor de aterizare și decolare a aeronavelor pe pista din stânga, care va fi mai încărcată în această perioadă. Aterizările se vor efectua numai pe această pistă, în timp ce decolările vor fi permise doar ca o excepție de la schema de reducere a zgomotului pe pista din stânga, dacă greutatea aeronavei care decolează nu permite utilizarea pistei în condiții de siguranță.

În plus, în timpul celei de-a doua faze a lucrărilor, care va dura patru zile, în perioada 30 martie – 2 aprilie, scenariul standard de utilizare a pistei de la 6.30 la 23.30 va fi modificat, cu sosiri pe 35L și plecări pe 35R. Municipalitățile din apropierea rutelor au fost informate cu privire la aceste modificări pentru a minimiza perturbările și complicațiile pentru cetățenii și întreprinderile locale.

Desigur, este vorba de o situație temporară, necesară pentru finalizarea unei lucrări publice importante, dar care va afecta și circulația aeronavelor și a pasagerilor. Cu toate acestea, printr-o planificare atentă și o comunicare transparentă cu cetățenii și părțile interesate, se speră să se reducă la minimum inconvenientele și să se asigure siguranța și satisfacția tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *