Un pilot în afara serviciului care călătorea ca pasager preia controlul avionului după ce căpitanul s-a îmbolnăvit în timpul zborului

Un pilot aflat în afara serviciului care călătorea ca pasager a intervenit pentru a ajuta după ce căpitanul avionului a avut o urgență medicală în timpul zborului.

Zborul 6013 al companiei Southwest Airlines de la Las Vegas la Columbus, Ohio, s-a întors miercuri în orașul de plecare la două ore după decolare, când unul dintre piloți s-a simțit rău și a avut nevoie de „îngrijiri medicale”.

Un pilot de la o altă companie aeriană aflată în zbor a ajutat la comunicațiile radio, în timp ce celălalt pilot al Southwest a preluat controlul avionului.

Avionul a survolat Utah, la nord de Monumentul Național Grand Staircase-Escalante, înainte de a se întoarce în cele din urmă la Las Vegas.

„Zborul a aterizat în siguranță și un echipaj alternativ operează zborul către CMH (Columbus)”, a precizat Southwest într-un comunicat.

„Felicităm echipajul pentru profesionalismul lor și apreciem răbdarea și înțelegerea clienților noștri față de această situație.”

FAA a emis miercuri o alertă de siguranță pentru companiile aeriene, piloți și alte persoane cu privire la „necesitatea unei vigilențe continue și a unei atenții pentru reducerea riscurilor de siguranță”, în urma unei serii de cvasi-coliziuni bine cunoscute.

„Deși cifrele generale nu reflectă o creștere a numărului de accidente și evenimente, gravitatea potențială a acestor evenimente este îngrijorătoare”, a declarat FAA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *