Ryanair adaugă zboruri de la Aeroportul Iași spre patru destinații europene, deschizând noi oportunități de călătorie

Aeroportul Internațional Iași salută sosirea companiei aeriene low-cost Ryanair, care începe să opereze zboruri spre patru destinații europene începând cu această lună. Această dezvoltare va oferi mai multe oportunități de călătorie pentru locuitorii din Iași și regiunea de Nord-Est, precum și pentru cei care călătoresc în scop personal, turistic și de afaceri.

Compania irlandeză a anunțat lansarea oficială a patru rute directe ce leagă Iașul de orașe importante precum Milano, Paris, Bruxelles și Dublin. Ryanair va opera aproximativ 30 de curse săptămânale pe aceste rute.

Evenimentul de lansare a zborurilor Ryanair pe Aeroportul Iași a fost marcat printr-o ceremonie pe platformă, la sosirea aeronavei Ryanair din direcția Bergamo. Acesta a fost întâmpinată cu tradiționalul arc de apă și a fost urmată de o conferință de presă cu participarea oficialilor.

Alicja Wójcik-Gołębiowska, Country Manager CEE & Baltics pentru Ryanair, a declarat că sunt „extrem de încântați” să opereze zboruri pe Aeroportul Iași în sezonul de vară 2023. Ea a adăugat că Ryanair intenționează să proceseze peste 250.000 de pasageri din și către Iași în acest an și să creeze peste 175 de locuri de muncă.

Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași, a exprimat bucuria pentru parteneriatul cu Ryanair, care oferă mai multe oportunități de călătorie la prețuri avantajoase și deschide noi destinații pentru pasageri. El a menționat că aeroportul estimează un nou record de 2 milioane de pasageri până la sfârșitul anului.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a transmis că sosirea Ryanair la Iași este o veste bună pentru aeroport, evidențiind evoluția și potențialul acestuia. Alexe a adăugat că aeroportul devine din ce în ce mai atractiv pentru companiile aeriene și că acest lucru va aduce numeroase beneficii pentru călători, aeroport și companie.

Ryanair devine astfel a cincea companie aeriană care operează pe Aeroportul din Iași în acest an.

Foto: Alexandru Calance

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *