Greva personalului EasyJet din Portugalia provoacă anulări și neplăceri călătorilor

Personalul de cabină al companiei aeriene britanice low-cost EasyJet din Portugalia a intrat sâmbătă, 1 aprilie, într-o grevă de trei zile pentru a cere salarii mai mari și condiții de muncă mai bune. Ca urmare a protestului, mai multe zboruri au fost anulate, provocând neplăceri pasagerilor.

Ministerul portughez al Infrastructurii, care supraveghează transporturile, a stabilit un serviciu minim de 54 de zboruri pentru a face față grevei. EasyJet, între timp, a declarat că face tot posibilul pentru a „minimiza impactul” acestei mișcări sociale. Compania aeriană a explicat că a încercat să anticipeze greva, anulând zborurile în avans și oferind clienților posibilitatea de a-și schimba gratuit zborul sau de a obține o rambursare.

Manifestanții cer creșteri salariale, ‘înghețate din 2019’, și îmbunătățirea condițiilor lor de muncă, după cum a relatat un purtător de cuvânt al sindicatului. În cadrul rețelei EasyJet din Europa, ‘suntem cei mai prost plătiți’ și, de asemenea, cei care ‘lucrează cele mai multe ore cu cele mai puține perioade de odihnă’, a adăugat purtătorul de cuvânt. Decizia de a intra în grevă a fost luată după cinci luni de negocieri eșuate cu compania.

Pentru cei care se confruntă cu neplăceri și anulări, este posibil să obțină compensații în astfel de cazuri folosind Trouble Flight, o platformă care îi ajută pe pasageri să ceară rambursări și compensații pentru întreruperea zborurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *