SkyUp 737 scapă din Ucraina, alte avioane sunt încă blocate

La 4 aprilie 2023, după mai bine de un an de ședere forțată la Kiev, SkyUp Airlines a reușit în sfârșit să scoată din Ucraina aeronava sa 737-800 UR-SQP. Aeronava a părăsit Aeroportul Internațional Boryspil din Kiev la ora 16:15 UTC (19:15 ora locală), îndreptându-se spre sud-vest, spre granița cu România, cu transponderul dezactivat.

La apropierea de granița ucraineană, aeronava și-a reactivat transponderul ADS-B, ieșind din spațiul aerian ucrainean la ora 16:41 UTC. Zborul PQ2023 a aterizat la Iași, România, la ora 20:06 UTC.

Alte aeronave civile încă blocate în Ucraina
Mai multe aeronave ale companiilor Ukraine International Airlines și Wizz Air sunt încă blocate în țară. 11 aeronave sunt împărțite între două aeroporturi din Kiev, iar un E190 al Ukraine International este blocat la sol în Odessa. Wizz Air, pe de altă parte, a reușit să scoată unul dintre avioanele sale A320 blocate în septembrie, zburând de la Lviv la Katowice.

Companiile aeriene ucrainene Windrose Airlines și Motor Sich Airlines au, de asemenea, un total de 17 aeronave comerciale blocate în Ucraina. Ambele companii au aeronave blocate în orașe din estul Ucrainei, inclusiv în Dnipro și Zaporižžja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *