Niceair anulează toate zborurile și își suspendă activitatea

Compania aeriană islandeză Niceair a anulat toate zborurile și și-a suspendat temporar activitatea începând cu dimineața aceasta. Directorul executiv al Niceair, Þorvaldur Lúðvík Sigurjónsson, a confirmat acest lucru într-un interviu acordat mbl.is. El a declarat că nu s-a luat încă o decizie cu privire la concedierea angajaților companiei.

„S-ar putea ca situația să se rezolve până la vară. Nu putem continua să vindem bilete în timp ce nu avem o aeronavă disponibilă. În ultimele zile, am încercat să găsim o aeronavă alternativă”, spune Þorvaldur.

Din cauza unor probleme cu proprietarul, HiFly a pierdut aeronava pe care Niceair o utiliza pentru zborurile sale. Acest lucru face imposibil pentru Niceair să-și îndeplinească angajamentele față de pasageri.

Potrivit unui comunicat al companiei, în ciuda succesului înregistrat în ultimul an, a unei situații bune de rezervare și a unor perspective pozitive pentru anul în curs, circumstanțele actuale fac ca Niceair să nu poată oferi serviciile așteptate.

„Aceasta este o concluzie tristă, având în vedere succesul pe care l-am avut până acum și perspectivele bune pentru viitor, precum și faptul că am încheiat recent o rundă de finanțare care ar fi garantat funcționarea companiei pe termen lung. Am menținut zboruri regulate între Islanda de Nord și Copenhaga și Tenerife din iunie anul trecut, cu o utilizare a locurilor de 71%.

Am demonstrat că acest serviciu este foarte necesar și că piața internă s-a dovedit a fi mai mare și mai puternică decât ne așteptam. În această perioadă, vremea a avut rareori un impact, dar 2% dintre zborurile noastre au avut o formă de abatere.

Zborurile în jurul Aeroportului Akureyri nu au reprezentat o problemă în timpul iernii și au fost efectuate în siguranță în ciuda a numeroase alerte meteo. Aceasta este o concluzie tristă pentru toată lumea. Regretăm cel mai mult inconvenientele cauzate clienților noștri”, spune Þorvaldur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *