Ryanair renunță la zborurile din Sibiu, Suceava, Timișoara și Oradea

Începând cu sezonul estival 2023, compania aeriană low-cost RYANAIR își reconfigurează activitatea din și spre România. Astfel, compania renunță la zborurile din și spre Sibiu, Suceava, Timișoara și Oradea, concentrându-se pe rutele de la București, Cluj și Iași.

Această optimizare a rețelei operaționale a fost determinată de factori economici, fiind o strategie comună în industria aviației pentru a maximiza profiturile. Companiile aeriene își ajustează frecvent rețelele de rute în funcție de cererea și oferta pieței, urmărind să crească frecvența zborurilor pe rutele mai profitabile și să renunțe la cele care aduc venituri mai mici.

În plus, aeroporturile oferă adesea stimulente financiare și facilități pentru a atrage operatori aerieni, iar în lipsa acestor avantaje, interesul companiilor aeriene pentru anumite destinații scade.

Ca urmare a acestor decizii, RYANAIR a renunțat la peste 20 de rute din Timișoara, Oradea, Suceava și Sibiu. În schimb, compania și-a consolidat prezența în București și Cluj, iar începând cu sezonul de vară 2023, RYANAIR operează zboruri și de la Iași către Dublin, Milano, Bruxelles și Paris.

Din București, RYANAIR oferă conexiuni către 33 de destinații, printre care se numără Salonic, Amman, Corfu, Madrid, Malta și Manchester. În ceea ce privește Clujul, RYANAIR zboară spre doar cinci destinații internaționale: Bruxelles, Dublin, Milano, Londra și Paris.

Această reconfigurare a rețelei RYANAIR în România evidențiază eforturile companiei de a optimiza operațiunile în funcție de cererea de pe piață și de a-și consolida poziția în cele trei orașe românești cu cele mai mari oportunități de creștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *