Air Moldova anulează mai multe zboruri dinspre și spre Georgia, Italia și Turcia; angajații cer intervenția președintelui

Compania aeriană Air Moldova a anulat mai multe zboruri între 19 și 20 aprilie către și dinspre Georgia, Italia, Turcia și Irlanda. Compania a menționat că motivele anulărilor sunt aceleași ca cele invocate anterior.

La 19 aprilie, au fost anulate zborurile operate de Air Moldova dinspre Georgia, Italia și Irlanda. De asemenea, la 20 aprilie au fost anulate mai multe plecări spre Italia și Georgia. Air Moldova a anunțat anularea a alte opt curse, inclusiv una programată pentru 20 aprilie, din Baku în Chișinău.

Astăzi, 285 de angajați ai Air Moldova au depus o petiție către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, exprimându-și îngrijorarea cu privire la situația de criză în care se află compania aeriană și cerând șefei statului să se implice și să vină cu acțiuni concrete pentru ca compania să poată depăși situația creată.

Pentru cei care au cumpărat bilete la Air Moldova pentru perioada 20-21 aprilie, sunt informați că zborurile nu vor fi operate. Informația se regăsește pe panoul informativ al Aeroportului.

La începutul lunii martie, Air Moldova a anulat mai multe curse de zbor dinspre și spre Chișinău, invocând dificultăți operaționale și lipsa flotei. Situația financiară precară a operatorului și imposibilitatea de a achita pentru serviciile prestate de către terți au fost indicate ca motive pentru anulări.

Angajații susțin că în prezent compania nu este capabilă să achite salariile angajaților pentru lunile februarie, martie și aprilie; serviciile întreprinderii de stat Aeroportul Internațional Chișinău; deservirea aeronavelor contractate; alimentarea cu combustibil a aeronavelor; achitarea datoriilor față de toți prestatorii de servicii.

În concluzie, dacă sunteți unul dintre pasagerii afectați de aceste anulări, vă sfătuim să solicitați despăgubire pe site-ul www.troubleflight.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *