Wizz Air anulează intenționat zborurile cu bilete prea ieftine? Motivele din spatele anulărilor

Mulți pasageri s-au plâns de compania aeriană low-cost maghiară Wizz Air din cauza anulărilor frecvente ale zborurilor. Unii au speculat chiar că Wizz Air anulează intenționat zborurile cu prețuri foarte mici. Cu toate acestea, cauza reală a problemei pare să se afle în altă parte.

Conform site-ului okosutas.hu, Wizz Air își modifică programul de zboruri săptămânal. Echipa editorială a site-ului a observat un mesaj referitor la anularea unui zbor Budapesta-Dubai, care a devenit vizibil deoarece se așteptau la o modificare în program.

Dubai este o destinație populară și Wizz Air a crescut în mod constant capacitatea zborurilor către această destinație. Prin urmare, părea nerealist ca Wizz Air să anuleze un zbor atât de solicitat. Era mai degrabă probabilă o modificare, având în vedere că una dintre cele mai importante baze ale Wizz Air este acum în Abu Dhabi.

După anulare, zborul a rămas disponibil pentru rezervări. Mulți cititori ai okosutas.hu au scris că au cumpărat bilete ieftine pentru zbor și că suspectau că Wizz Air i-a înșelat anulându-l. Cu toate acestea, și această ipoteză pare nerealistă, deoarece anularea a permis pasagerilor să rezerve alte zboruri cu biletele deja achiziționate.

Conform site-ului utazomajom.hu, un alt site de știri de călătorie maghiar, pasagerii Wizz Air au primit informații false despre anularea zborului din cauza unei erori tehnice. Compania aeriană a declarat că a identificat problema și că lucrează pentru a găsi o soluție. Wizz Air și-a cerut scuze pentru inconvenient și a anunțat că va informa toți pasagerii afectați prin e-mail în legătură cu pașii următori.

Site-ul okosutas.hu raportează că rata anulărilor și modificărilor a scăzut în ultima vreme și situația nu mai este la fel de haotică ca în 2022. Programul de zboruri al Wizz Air pare mai stabil în acest an, iar pasagerii speră că zborurile pentru vacanțele de vară nu vor suferi modificări, așa cum s-a întâmplat anul trecut, când au avut loc mai multe schimbări la câteva săptămâni înainte de plecări.

În concluzie, în ciuda speculațiilor privind anularea intenționată a zborurilor ieftine de către Wizz Air, dovezile sugerează că problema este legată de erori tehnice și modificări ale programului. Situația actuală pare a fi mai stabilă în comparație cu trecutul, dar pasagerii așteaptă să vadă cum se va dezvolta situația în lunile următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *