Greva din 21 aprilie 2023: zboruri garantate, dar transportul aerian în Italia este în pericol

Subtitlu: Sectorul aerian este cel mai afectat de greva generală convocată de Cub, cu posibile perturbări ale zborurilor, dar și cu intervale garantate în anumite ore.

Pe 21 aprilie 2023, transportul aerian din Italia ar putea fi afectat semnificativ din cauza grevei generale convocate de Cub. Protestul, care va viza toate sectoarele publice și private de pe întreg teritoriul național, este organizat pentru a solicita reînnoirea contractelor, creșterea salariilor, introducerea salariului minim și anularea creșterii tarifelor la servicii și energie. Greva va începe la ora 00:01 și va dura până la 24:00 în aceeași zi, cu posibile consecințe asupra zborurilor la nivel național. Cu toate acestea, zborurile vor fi garantate în intervalele 7:00/10:00 și 18:00/21:00.

Cub susține că sectorul aerian a fost în mod special afectat de precaritate, muncă sub-plătită, anularea drepturilor, reducerile de personal și diminuarea protecției în domeniul sănătății și siguranței. Sindicatul solicită o reînnoire urgentă a contractului de handling, cu o creștere lunară de 270 de euro și aproximativ 6.000 de euro în restanțe.

Enac, autoritatea națională pentru aviație civilă, a reamintit că toate zborurile, inclusiv cele charter, vor fi garantate în intervalele orare 7:00/10:00 și 18:00/21:00. În plus, va fi asigurată sosirea la destinație a tuturor zborurilor naționale în curs la momentul începerii grevei.

Enac a furnizat o listă de zboruri garantate în timpul grevei generale din 21 aprilie, incluzând zboruri de legătură cu insulele, zboruri intercontinentale și zboruri către America de Nord, Orientul Mijlociu, Asia și America de Sud.

În cazul în care un zbor este anulat din cauza grevei, companiile aeriene ar trebui să ofere asistență și să propună un zbor alternativ pentru pasageri, conform Regulamentului Comunitar. Pasagerii care vor întâmpina probleme pot solicita rambursarea, păstrând biletul și completând formularul european furnizat de companiile aeriene pe platformele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *