Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj facilitează călătoria pasagerilor prin eliminarea controalelor pentru lichide și aparate electronice

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță că devine primul aeroport din România și printre primele din Europa unde pasagerii nu mai sunt nevoiți să scoată lichidele și aparatele electronice din bagajele de mână la controlul de securitate. Această realizare a fost posibilă datorită colaborării dintre Aeroportul Internațional Cluj, Brigada Antitero din cadrul SRI (Serviciul Român de Informații) și Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR).

Controlul de securitate pe Aeroportul Cluj este efectuat de Brigada Antitero din cadrul SRI, iar această facilitate a devenit posibilă ca urmare a achiziționării echipamentelor de scanare standard C3, cu o capacitate avansată și rapidă de procesare a bagajelor. Aceste echipamente permit reducerea timpului de așteptare pentru pasageri la efectuarea controlului de securitate, îmbunătățind astfel experiența călătoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *