TAROM vinde șapte avioane ATR 42-500 către InterCarribean Airways

Acționarii TAROM au aprobat, în data de 2 mai, semnarea contractului de vânzare a șapte avioane ATR 42-500 către compania aeriană InterCarribean Airways Ltd. Prețul de vânzare nu a fost specificat, dar în 2020, când avioanele au fost scoase la vânzare, prețul minim pentru toate cele șapte aeronave era de 19,5 milioane de dolari, conform G4Media.

Aeronavele ATR 42-500 au fost achiziționate de TAROM între anii 1998 și 2000. Anul trecut, compania aeriană a vândut și cele patru avioane Boeing 737 către Sky One FZE din Emiratele Arabe Unite, încasând 5,1 milioane de euro pentru acestea, potrivit unei intervenții televizate a unui membru al Consiliului de Administrație al TAROM, citat de Boardingpass.ro.

InterCarribean Airways, o companie cu baza în Insulele Turks și Caicos, operează zboruri regionale între Insulele Caraibe. În prezent, compania are 15 avioane în flotă, majoritatea modele Embraer, cu o vechime de 27 de ani, conform Planespotters.

TAROM deține o flotă variată de avioane, incluzând modele Airbus, Boeing și ATR. Uniformizarea flotei companiei naționale este un subiect dezbătut frecvent, dar neîndeplinit, din 2012.

Compania națională TAROM așteaptă aprobarea Comisiei Europene pentru un nou ajutor de stat în valoare de 190 de milioane de euro. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat recent că aprobarea ajutorului de stat este în curs și că TAROM nu va intra în faliment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *