Ministrul Economiei din România Sesizează Problemele Wizz Air la Nivel European

În timpul unei reuniuni recente a Consiliului Uniunii Europene desfășurată în Spania, Ministrul Economiei din România, Stefan-Radu Oprea, a adus în discuție problemele legate de întârzierile și anulările frecvente ale zborurilor companiei aeriene low-cost, Wizz Air. Discuția a avut loc în prezența Comisarului European pentru Protecția Consumatorilor, Didier Reynders.

Stefan-Radu Oprea a subliniat nemulțumirile consumatorilor români față de serviciile oferite de compania maghiară, Wizz Air, pe teritoriul României. În urma acestor probleme, numeroși clienți au fost nemulțumiți și au depus plângeri.

Reynders a răspuns afirmativ, asigurându-l pe Oprea de sprijinul Uniunii Europene în abordarea și rezolvarea acestor probleme. Acesta a menționat că cetățenii români pot beneficia de drepturile lor ca consumatori europeni și pot solicita compensații sau rambursări prin intermediul Centrului European pentru Protecția Consumatorilor din România.

Potrivit unei analize realizate de o agenția de călătorie, în luna iunie, peste 55% dintre zborurile de pe aeroporturile locale au fost anulate sau întârziate. Wizz Air a fost compania aeriană cu cele mai multe probleme, având peste 40% dintre zborurile afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *