Un avion de la Cagliari la Roma a fost peticit cu bandă adezivă

O înregistrare video care arată cum un avion de pasageri cu destinația Roma a fost peticit cu bandă adezivă a devenit virală în Italia, stârnind îngrijorări în materie de siguranță pe rețelele de socializare, după cum relatează site-ul ‘Wanted in Rome’.

Imaginile au fost distribuite pe Facebook de Mauro Pili, fost deputat și fost președinte al regiunii Sardinia, după ce s-a urcat la bordul avionului ITA Airways care zbura de la Cagliari la Roma. Pili a comentat: „Ne tratează ca pe o colonie din lumea a treia. Nu am mai văzut niciodată un avion peticit cu bandă adezivă”.

Înregistrarea video arată cum banda argintie acoperă o parte inferioară a fuselajului avionului. Pili a declarat că, în timpul îmbarcării în Cagliari, nimeni nu a observat banda din cauza utilizării tunelului de îmbarcare. Abia la sosirea pe aeroportul Fiumicino din Roma, pasagerii și-au dat seama că au călătorit cu un avion „peticit în mod scandalos”.

Videoclipul a stârnit numeroase reacții pe internet. În timp ce unii au fost șocați, alții au susținut că o astfel de practică este obișnuită pentru reparații temporare și că banda folosită este extrem de durabilă și sigură. Cu toate acestea, Pili a reacționat subliniind că în videoclip se poate vedea clar că banda se desprinde.

Un alt utilizator a comentat că, atunci când plătești pentru un zbor, te aștepți la „securitate maximă” și a adăugat: „Sunt sigur că 99% dintre pasageri nu s-ar fi îmbarcat dacă ar fi văzut acel „plasture””.

Ca răspuns la această controversă, ITA Airways a declarat că operează întotdeauna în conformitate cu standardele de siguranță stabilite de autoritățile relevante și cu cel mai mare respect pentru pasageri și echipaj. Aceștia au explicat că reparația a fost necesară pentru a remedia temporar o avarie detectată pe un panou al fuselajului și că acțiunea a fost în conformitate cu orientările producătorului, care prevăd utilizarea unei benzi metalice de mare viteză specifice aviației.

De asemenea, compania a precizat că aeronava, aflată în zbor de la Cagliari la Roma Fiumicino, a fost complet funcțională și a decolat și aterizat fără probleme tehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *