Eroare de comunicare la bordul unui Boeing 777: Avionul aproape că a căzut în ocean

Pe fondul unei simple erori de comunicare, un zbor al United Airlines a fost adus aproape de un dezastru în luna decembrie a anului trecut. Volo United 1722, care a decolat de la Kahului, Hawaii, având ca destinație San Francisco, cu 271 de pasageri și 10 membri ai echipajului la bord, a pierdut brusc 412 metri din altitudinea sa de zbor.

Conform National Transportation Safety Board (NTSB), eroarea a survenit când copilotul a interpretat greșit o comandă de la pilot, înțelegând „15” în loc de „5” în ceea ce privește setarea flapului avionului în timpul decolării. Ca rezultat, aeronava s-a apropiat periculos de suprafața oceanului, scăzând de la 640 de metri la doar 228 de metri. Alarmerile de impact iminent au fost activate, creând panică la bord.

În ciuda situației tensionate, pilotul a reușit să reînălțe avionul și să continue zborul spre destinație fără alte complicații. Reflectând asupra acestui incident aproape tragic, United Airlines a declarat: „Nu există nimic mai important decât siguranța echipajului nostru și a clienților noștri. Din acest motiv, folosim învățăturile obținute din acest zbor pentru a instrui toți piloții United.”

Această situație scoate în evidență importanța unei comunicări clare și eficiente în cadrul echipajelor aeriene și subliniază faptul că și cele mai mici greșeli pot avea consecințe potențial fatale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *