Wizz Air anulează toate zborurile spre Abu Dhabi în octombrie: Ce trebuie să știe românii despre vacanțele lor

Compania aeriană Wizz Air a surprins publicul cu un anunț neașteptat: toate zborurile de la Cluj-Napoca spre Abu Dhabi vor fi anulate în luna octombrie. Potrivit observatornews.ro, decizia vine la scurt timp după ce compania a dezvăluit intenția de a anula mai multe zboruri pentru a efectua verificări tehnice avansate la motoarele aeronavelor.

Pasagerii afectați au fost deja notificați prin email. Zborurile vor fi reluate începând cu luna noiembrie. Călătorii au la dispoziție trei opțiuni: un zbor alternativ, rambursarea integrală a biletului sau un credit de companie în valoare de 120% din tariful inițial pentru rezervări viitoare.

Cu toate acestea, autoritățile române nu pot interveni pentru a sancționa compania, deoarece Wizz Air nu are reprezentanță în România. Au fost înaintate sesizări la nivel european în urma problemelor recente cu anularea a nu mai puțin de 9 zboruri într-o singură zi.

Ministerul Turismului a emis un comunicat prin care îndeamnă cetățenii să depună sesizări la Centrul European al Consumatorilor din România, un serviciu oferit de Uniunea Europeană. Acest centru poate fi sesizat în cazul problemelor cu produse sau servicii achiziționate într-un alt stat membru al UE, dar și pentru clarificarea drepturilor consumatorilor în timpul călătoriilor în alte state europene.

Astfel, românii care și-au planificat vacanțe spre Abu Dhabi în luna octombrie trebuie să-și reconsidere opțiunile. Cu zborurile anulate și opțiuni limitate pentru redresare, este crucial să fie la curent cu drepturile lor și cu pașii pe care îi pot urma pentru a minimiza inconveniențele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *